LINKERBAAN  

De veiligste weg naar jouw rijbewijs.Tussen Tijdse Toets waarom en wat is het ?


Deze leerling ronde zijn TussenTijdse Toets positief af en heeft dus vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op zijn examen.


De TussenTijdseToets. 

Misschien heb je er al is van gehoord?! 

Maar wat heb je er nou eigenlijk aan en is het verstandig om te doen?

Dat verschilt natuurlijk per leerling. De ene leerling leert snel en is totaal niet nerveus en een ander is misschien ietsje onzekerder. De TTT kan jou in het laatste geval hierbij heel erg helpen.

De TTT is eigenlijk een soort proefexamen , dus met andere woorden je doet examen zoals je dat uiteindelijk voor het eggie* zou doen bij het CBR, alleen telt deze nog niet 

Wat het jou wel brengt is dat je meteen al weet hoe het 'echte' examen in zijn werk gaat en het geeft jou en jouw instructeur een goed beeld van jouw niveau. 

De toets duurt 55 minuten (ongeveer) en je rijd rond met een examinator van het CBR. Jouw instructeur rijd achterin mee. Als je TTT afgelopen is krijg je van de examinator eventueel waar nodig tips waar je nog aan moet werken. Handig voor jou en de instructeur zodat we samen kunnen werken aan de struikel blokken. Dit is ook het moment dat je nog vragen kunt stellen aan de examinator, deze helpt je graag op weg. 

Naast het feit dat je nu al weet hoe een echt examen in zijn werk gaat heeft het nog 1 voordeel. Als je jouw TTT goed aflegt dan kan je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen verdienen. Ja je leest het goed! Als je alles goed doet hoef je op je echte rij-examen geen bijzondere verrichtingen meer te doen. Uiteindelijk gaat het ons meer om de ervaring die je krijgt door een toets te rijden. Vrijstelling is geen must !

Het slagingspercentage ligt landelijk 14% hoger na het afnemen van een TTT ! De moeite waard dus !

Als je dus wilt oefenen voor je rij-examen en zelfs misschien vrijstelling van je bijzondere verrichtingen wilt verdienen, vraag dan naar de mogelijkheden bij je instructeur !

Kosten TTT : € 250,- (inclusief lesauto en 1 uur (voor)rijden)

Faalangst Examen

Sommige mensen zijn nou eenmaal zenuwachtig. Het is niet leuk dat als je examen moet doen en je weet dat je eigenlijk wel kan maar op het moment dat je examen moet doen dichtklapt!

Maak je niet druk, je bent niet de enige en je hoeft je nergens voor te schamen !

Gelukkig kunnen we hier wat aan doen ! Namelijk het Faalangst examen van het CBR.

Het faalangst examen is speciaal voor mensen die (te) nerveus zijn en hier slecht mee om kunnen gaan en zal ervoor zorgen dat je de meest optimale kans krijgt om toch te slagen !

Je krijgt meer tijd en de examinator zal jou ook op je gemak stellen. Je krijgt zelfs de kans om tijdens het daadwerkelijke examen, wat ongeveer 35 minuten duurt, jezelf even te herpakken en dus de auto langs de kant te zetten. In totaliteit duurt het examen 80 minuten, wat aanzienlijk langer is als bij een regulier examen. Tijd genoeg om jezelf te bewijzen 

De eisen van het faalangst examen blijven wel hetzelfde als bij een gewoon examen.

Bij het nemen van rijlessen adviseren wij om minimaal lessen van 1,5 uur te nemen zodat je net even dat extra beetje tijd hebt om jezelf gemakkelijk te voelen en te laten voelen waardoor je meer effectieve les(rij)tijd over houd.

Bij twijfel, maak het gewoon bespreekbaar bij je instructeur.

Kosten faalangst examen : € 300,- (inclusief lesauto en 1 uur (voor)rijden)

Opbellen
E-mail