Verantwoord op weg !

Het Corona virus / Covid-19

Hier vind je nieuws met betrekking tot het Corona virus en de gevolgen voor jouw rijlessen.

Zoals iedereen wel weet vindt er in Nederland momenteel een epidimie plaats.

Het is sinds 16 maart 2020 duidelijk gemaakt vanuit de Rijksoverheid dat mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven en als je dan toch naar buiten gaat voor bijvoorbeeld ; boodschappen, werk of in ons geval rijlessen, je dan een minimale afstand moet bewaren van 1,50 meter. Het is toch nog een tijdje onduidelijk geweest vanuit de Rijksoverheid of er nu wel of geen rijles mag gegeven worden ( alhoewel, 1,50 meter is niet mogelijk in de auto ). 

23 maart 2020 is er een nieuwe persconferentie geweest vanuit de Rijksoverheid en daaruit kwam de volgende maatregel update ; 


4. Het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Hierbij kunt u denken aan masseurs, kappers, nagel-stylisten, escort-services en rijinstructeurs. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de behandeling van (para)medische beroepen, mits daar een individuele medische indicatie voor bestaat en de beoefenaar alle hygiënevereisten kan naleven.


Link : https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart


Met andere woorden ; het is nu verboden om rijles te geven.


Dit is uiteraard voor iedereen vervelend maar het is wel fijn dat er duidelijkheid is met betrekking tot het geven van rijles.

Vooralsnog zijn wij gesloten voor rijlessen tot tenminste 6 april 2020.

Wij hopen, ook voor onze leerlingen, dat er snel verandering komt in deze vervelende situatie.


Het CBR is ook gesloten tot tenminste 6 april 2020 en er kunnen dus geen (theorie) examens en/of toetsen gereden worden. De kans is aanwezig dat ook die datum nog opgeschoven wordt. 

Wees in ieder geval op je hoede dat ook de theorie examens geen doorgang vinden, mocht je een theorie dag willen inplannen en dit soort organisaties beloven dat je wel op examen kunt. Dat kan niet !


Als er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij onze leerlingen daarvan op de hoogte stellen via app, mail, facebook of deze website.


We wensen iedereen veel sterkte in deze rot periode.


Opbellen
E-mail